2010. augusztus 17., kedd

Pelus, ögen!

Szóval bő a dereka. Kicsit szüneteltettem a pelus-projektet, azaz lassítottan haladok.
Végül úgy döntöttem, kiegészítem a derekát még vagy 4-8 sorral, menet közben meglátom. Közben lehet, h szűkítek is, de ami biztos, hogy kis likakat helyezek el az övnek benne, és öves bebújós lesz a vége. Remélem holnap alszik picur rendesen, akkor akár 1 nap alatt is be tudom felyezni.

Anyukám tanácsára úgy döntöttem, h körkötés szerűséggel a kész, összevarrt pelushoz közvetlenül kötöm hozzá a toldalékot. Már eddig is megkínlódtam vele, mert nem egyszerű a szemeket oda felszedni, mivel feszesen zártam:( Mindenesetre egy gumibehúzó tű és rengeteg türelem segédletével 2 nap alatt sikerült kiviteleznem ezt az egy sort:)
Természetesen ezt tervezem belső oldalnak nevezni, bár párom szerint szép díszítő elem ez a kiálló sor:D

A tű és a pelus...nomeg a körkötőtű:)

2010. augusztus 14., szombat

Gyapjú pelenka

Közel 2 hét alatt készültem el a pelenka főbb részével:



Íme a minta alapján kiszámolt példány, aminek a lábrészét menet közben bővítettem. Azaz 12 szemmel többet szaporítottam, mivel még időben rápróbáltam a tesztalanyra;) Így kiderült, hogy biz már ő nagyobb!! Most azonban, hogy már az összevarrásnál vagyok, megint rápróbáltam, és még mindig szűk a combi rész. Úgy döntöttem, hogy nem varrom oldalt egészen szűkítésig össze, hagyok egy kis felvágást, így a combi el fog férni. Ha nem jön be, azaz a belső kilóg, akkor egy betoldó háromszöggel fogom kiegészíteni.

A szaporítás eredményeképpen viszont a derékrész bő lett:( Eléggé:( Így most kötök egy kis övet, amit még nem döntöttem el, hogy áthúzom a szemek között, vagy csinálok neki bebújót....Mindenesetre terveim szerint ezt a pelust fogom bővítgetni ahogy nő Hanga, és hozzá igazítgatom....ha már a derekát így elszúrtam, megtehetem...no meg fonalam is van dögivel, mert elnéztem a mértékegységet rendeléskor:) Hiába, nagyon rutinos vagyok!!:)

Íme egymásra hajtva, de még nem összeöltve.


A középrész
A képen látható, hogy a szűkítés elejére ill. nem látható, h a szaporítás végére befűztem egy elütő színű cérnát, hogy ne kelljen folyton visszaszámolnom, mert az én szemem még nem olyan szofisztikált, hogy ránézésből megmondja a tutit:)

2010. augusztus 12., csütörtök

Szütyő

Az első dolog, amit be tudam fejezni egy ültő helyemben!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...