2010. szeptember 30., csütörtök

Első sapkám :(

Sajnos nem sikerült. A fonál, amiből terveztem, kiderült, hogy túl sprőd, mikor megérkezett. Összefogtam egy fehér akrillal, de a tűméretet valószínűleg benéztem, és a méretekkel is lettek gondok....lebontani nincs kedvem, úgyhogy nem tudom még mi lesz vele....de legalább megcsináltam, az első álló gomblyukat, és a pánttal is elégedett vagyok. Mondjuk ettől még nem lett használható a sapi. Szakavatott szemek szerint a lekötésem is túl szoros lett. Nem tudom hogy kell lazábban, de igyekezni fogok, mert ez így nem állapot!!!

Ja, és ma nekikezdek egy újabb saját ötletemnek, hátha végre hordható sapka lesz belőle. :D

Fejetlenül


Jó fejjel :)

2010. szeptember 17., péntek

Barkafonalak

Tegnap szerencsémre Laci Pesten járt, így el tudta hozni a Barkafonalakat, amikből ajándékokat tervezek! Annnnnyira gyönyörűek, hogy nem fényképezem le őket, mert nem tudnék a színekhez méltó fényeket létrehozni.....de ha hazajön Apája, majd ügyeskedünk valamit, mert ezt mindenképp meg akarom örökíteni, mielött elajándékozgatom.

Persze színátmenetesek mind....most ebbe vagyok belehabarodva! Gyönyörűek! Na egye fene, ide teszem a bolti képeket, azokon úgyis szépek a színek :)


Szinte magukat kötik. Csusszannak tűről tűre:)

Kisvirág in eksön

Felkerültek a virágok a mamuszra, anyukám kívánságára nem középre, hanem az orrnak kinevezett részre. Sajnos a mobilom az időjárás naptalanságát nem tudja kompenzálni, úgyhogy az 5 képből egyet találtam, ami még minőségében is (relatíve) vállalható.

Anyukám lábai kivirágoztak :)

2010. szeptember 14., kedd

Hímzés

Ezt a virágdíszt készítettem ma el.....többször is, anyukám névnapi mamuszára. Nagyon izgi a hímzés!!! Remélem neki is fog tetszeni, bár szakszemmek biztos látszik a kezdők esetlensége benne. Viszont az első hímzésem, így mondhatni egyedi darabról van szó, ami biztos, hogy megismételhetetlen :D

Íme ő:

2010. szeptember 2., csütörtök

Mamusz

No és a legújabb projektem: a mamusz, ami úgy néz ki, mint egy táska. Elég egyszerű. Jucuutól lestem, és tényleg jó meleg, de persze most sem stimmelt a méret, mert szorosan kötöttem (nem tudok másképp:(!) és bontani kellett a saroknál, hogy fel tudjam venni, meg a kötőtű se volt elég vastag....talán a fonal sem. Viszont 3 nap alatt kész lett, és már a párján dolgozom, aminél igyekszem majd lazábban kötni, illetve itt is módosításokat vezetek be, hátha lábamra illőbb lesz, melegen tartva a téli éjszakákon:)


Nyersanyag :)



Manóorrú :)

S a talpa(m)
Fincsi puhiság:)
Féllábon nehéz ám fényképezni...

Még...

Még 2 kép kötőkével, napsütésben...talán így jobbak a színek :)


Pelenka....last but one!

Összeöltés
Szóval kész!!! Íme az összeöltés, életem első nagy művén. Itt látható a befejezett mű kiegészítése hogyan illeszkedik. Ez lesz a belső oldal.


Erőfeszítéseim eredménye


A lanolinos áztatásban heverő csoda
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...