2010. október 24., vasárnap

Never ending story


Hát nem gyönyörű? Mármint a jány....meg a sapi is:D

A fonál közelebbről
És tényleg. Egy gombolyag, 2 sapka. Na nem mintha elég lett volna 2 sapira, de mivel le kellett bontanom az elsőt, így lett egy második, ami viszont nagy lett Hangára, így vagy lebontom, vagy jövőre adom rá....még nem döntöttem. Egyébként gyönyörű a fonál. Barka színátmenetes naptánc, csak hát már nem csinálnak ilyet nagy bánatomra, pedig ez votl a legszebb színösszeállítás.

2010. október 17., vasárnap

Gombolyítás

Sokat esetlenkedtem már a gombolyítással, sokszor Férjemuram bogozgatta az összekuszálódott szálakat, mikor a hajam már az égnek állt. De ez a kisvideó egyszerűen hihetetlenül egyszerűvé tette a dolgom. Nekem ez nagyon bejön!!!
 A közepéről jön a szál! (angol, de érthető :))

2010. október 8., péntek

Első nagyi négyzetem:)

ELkészült az első szárnypróbálgatásom majdani (karácsonyi?!) mamuszokhoz, (esetleg) párnahuzatokhoz. Egy ideje szemezgetek itt néhány meztelen párnával, amiket a minap végre ki is mostam, és nagyon jó ötleteket láttam itt a neten ahhoz, hogy legyenek szépek, és vidámak....már csak nekem kéne megtanulnom, hogy melyik szín mivel passzol, mivel nem, mert ebben nem vagyok valami profi :(

Szóval egy elfekvő, akril fehér szálból hasraütésre hármas tűvel ezt horgoltam:

2010. október 7., csütörtök

Sál-sapka

Éééés végre megint elkészült valami!! Már nagyon vártam. Igaz, hogy még Nagyi mamuszával (nagyusz:)) adós vagyok, de azt még díszítenem kell, viszont olyan jó és egyszerű leírást találtam, hogy muszáj volt ezt megkötnöm! 2 mintát ötvöztem benne. Egy laza semmilyet, meg egy jó ötletet :D Három volt tervbe véve, de ez így is elég.



Itt pedig ketté hajtottam a rengeteg anyagot.


A kötésre használt igen vastag fonál befűzve.

Nyakas vagyok állítólag...

És íme sapkaként!

Ugyanaz hátulról.
Sajnos nem bírom szépen elrendezni a képeket, ahogy szeretném, de így is látszik a koncepció.

Tű: mivel tűből tízes volt a legnagyobb, azzal kötöttem és méregettem a fejemhez. Sima kötés, 26 szemmel végig, lusta mintával.

Fonál: nemezelt, olasz, kék melírozással. A Müllerben vettem. Jó vastag, és nagyon kényelmes lett, csak a színét még hideg vízben is eresztette a próbamosáskor:(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...