2011. február 11., péntek

Macik

Íme egy réges régi ujjgyakorlásom eredménye és barátja a miheztartás végett :D Azóta Hanga persze kissé viseltessé rágta, a szeme is lóg, de még maciforma.


A halványzöld teste maradék fonálból készült, a masni Lidlben vásárol nagyon-nem-környezetbarát fonálból, a szeme, orra pedig a legolcsóbb kapható feketéből :) A leírás pedig ihol található.

2011. február 10., csütörtök

Keresztmamamusz

Na ez egy szép történet. Meleg mamuszra volt szüksége Keresztmamámnak. Az igényelt szín, a bordó lett volna, az én igényeim szerint pedig magas gyapjútartalommal kellett ezt párosítani. Vettem jó kis vastag fonalat, úgy 50%-os gyapjút, de majd pontosítok. Csak nem találtam hozzá átkonvertálható mintát. Hát nekiláttam kitalálni egyet, hiszen én már milyen profi vagyok (höhöhö)! De nem volt idegzetem ezt végigvinni, úgyhogy nekikezdtem vagy 2 változatnak. Végül e mellett a nagyinégyzet alapú mamusz mellett kötöttem ki, amin azért szintén jócskán kellett módosítgatnom, hogy az übervastag fonállal egy emberi lábméretet kapjak. Először a felső 3 részt kell megcsinálni, azt összedolgozni, majd az összeállt felsőrészre ráhorgolni a talpat. És ezen a ponton derült ki többször is, hogy valamit elrontottam a 3 felsőrészből. Ráadásul mindezt 2szer ugyanúgy kellene elkövetni, hogy párt alkothasson!!!!

Ráadásul a gigászi fonal miatt olyan lyukak keletkeztek a minta közepén, hogy ott biztos huzat alakul ki :( Állítólag a vastagsága miatt ez nem észrevehető....

Nem részletezem, hogy hányszor bontottam vissza a talpakat! Még az a szerencse, hogy az én lábamhoz képest nem sokkal nagyobb az övé, így volt viszonyítási alapom. Mellesleg a gyerekméretet kellett bevetnem, abból is elhagytam valamelyik sort végül, a talpnál meg a káosz uralkodott. Ez a végeredményen is látszik, de elviselhető esztétikailag, és állítólag fizikailag is. Ugye? Keresztmama, kérlek mondd, hogy még mindig szuperál a mamuszod?

Néhány munkafázist megörökítettem:

Alulnézetből az első, mondhatni elnagyolt változat.

Emberrel

Embertelenül :)


Tündike mamusza= tündusz

Még karácsonyra készült lóhalálában, de itt ragadt :( Saját elképzelés szerint haladtam vele, igaz találtam hasonló mamuszról leírást, de olyannyira egyszerű, ha már valaki ismeri a pálcákat, hogy nem kell hozzá segítség. Igaz, az elején Drága Fórumtársaimat zaklattam tanácsért, de aztán hamar dűlőre jutottam. Azért majd igyekszem keresni okosabbaktól leírást, hogy linkelhessem.

Ím a képek:

Került rá egy egy kis virág is abból a gyönyörű színátmenetes fonálból, amihez ha jól emlékszem ötös tűt javasolt a papírja:)

Csináltam más háttérrel is, hátha jobba nérvényesül a mélyzöld fonál.

Ez itt az én lábam!! Mindkettő. Na nem az én méretem, mert Tündike lába kicsit nagyobb, de mivel elég magasra csináltam, rólam se esne le. Igazság szerint kicsit bele is szerettem mire végeztem.

S hát hogy minden oldalról legyen :)
Az orránál kezdtem, és haladtam hátrafelé. Ezúton kérem türelmét azoknak, akik a leírásra kíváncsiak, mert a költözésben elveszítettem, pedig szorgosan jegyzeteltem ám!! Úgyhogy jövök majd pontos méretekkel. Igaz, most Barkéák versenyfelhívása izgatja a fantáziám, mert valami nagyon hasonlót írtak ki a héten, csak azt nemezelni is fog kelleni, azaz tuti gyapiból kell horgolni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...