2013. augusztus 16., péntek

Csak a gyümölcs télen nyáron

Ez a befőzés dolog nem hagy nyugodni. A sok finom illat, meg az a rengeteg szín!

Olyan elképzelhetetlen most, hogy karácsonykor mennyire tud hiányozni a szilvalekvár a flódniból...mármint a megfelelő lekvár. Néha egy szép barackszíntől is összefut a számban a nyál, de ami elérhető, az tele van cukorral. Sajnos már olyan mélyre ástam magam az egészséges táplálkozás utáni kutatásba, hogy nem esik jól, ha csak  megsejtem is.

Megfőztem egy adag baracklekvárt, egész pontosan egy üveggel ... na jó, egy kisebb üveg lett csak. Főzés közben kóstolgattam, és úgy döntöttem, hogy kell bele valami édesítés. Így a kókuszcukor mellett döntöttem. A színe sajnos kicsit sötét lett, ami biztos a cukor miatt történt, viszont nem a szememmel érzem az ízeket, úgyhogy ez sokadlagos szempont nálam.

Ma viszont kipróbáltam a nedves dunsztot szilvával. Az eredményről még nem tudok beszámolni, de amiket olvastam róla biztatóak. Holnapra ismét egy másik eljárást tervezek kipróbálni, mégpedig Antalvali oldalának ajánlására. Kicsit szkeptikus vagyok a tetőben található gumi miatt. Egy kuktában történő csírátlanításra is sor fog kerülni a holnapi napon.

Már nagyon izgulok! Remélem telerakhatom majd a pince polcait, persze csak miután felkészítem őket erre az új helyzetre.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...